Aromatizarea ceaiului este o modalitate simplă, plăcută și utilă de a utiliza uleiurile esențiale. Aromatizând ceaiul cu uleiuri esențiale naturale puteți să vă  surprindeți oaspeții cu un gust original și o aromă de neuitat.

Acest lucru se face simplu:

  1. Pe pereții unui borcan de sticlă se picură 4-7 picături de ulei esențial selectat sau un amestec de uleiuri esențiale;
  2. Înclinați borcanul în direcții diferite, permițând uleiului esențial să se prelingă de-a lungul pereților;
  3. Puneți în borcan 50 g de ceai selectat (nearomatizat, pot fi plante medicinale);
  4. Închideți strâns borcanul cu un capac, agitați bine;
  5. Puneți-l într-un loc cald, întunecat și uscat (de exemplu, într-un dulap);
  6. În fiecare zi agităm borcanul.

După o săptămână un nou ceai cu o aromă deosebită va fi gata. Depozitați-l într-un recipient care se închide etanș, de exemplu, în cutii speciale pentru ceai.

Eu, la rândul meu, vă pot oferi mai multe rețete de succes, după părerea mea, pentru aromatizarea ceaiului:

  • 3 picături ulei esențial de cimbru și 50 g ceai verde.
  • 7 picături de ulei esnțial portocal și 50 g ceai negru.
  • 6 picături de fenicul și 50 g ceai negru sau din plante.
  • 2 picături de ulei esențial de mentă, 4 picături de ulei esențial de lămâie și 50 g ceai verde sau din plante.
  • 2 picături de ulei esențial de busuioc și 3 picături de ulei esențial de portocal și 50 de ceai negru sau hibiscus.

Înainte de aromatizarea ceaiului, familiarizați-vă cu contraindicațiile și efectele uleiurilor esențiale și, pe baza acestora, selectați uleiul esențial pentru ceaiul dumneavoastră.

Poftă bună și descoperiri aromate!