Aromacosmetica este cea mai veche și, în același timp, cea mai populară direcție a cosmetologiei de azi. Ce ar putea fi mai bun decât rețetele vechi, testate în timp, cu remedii naturale 100%? Oricare dintre etapele de îngrijire a pielii: curățare, hidratare, nutriție și regenerare, îmbogățită cu uleiuri esențiale, vor fi și mai eficiente și mai plăcute.

Rămâne doar să adăugăm câteve picături din uleiul esențial selectat în crema noastră de față, de corp sau șamponul preferat și avem remediul pentru a ne menține sănătatea și tinerețea.

Iată doar câteva din rețete:

  1. Uleiuri cu efect calmant pentru tenul normal: arbore de ceai, iasomie, lavanda, neroli, trandafir, ylang-ylang.
  2. Mască pentru ten normal – amestecați bine 2 linguri de argilă cu câte o linguriță de miere, ulei de jojoba sau migdale, apoi adăugați câte o picătură de ulei de trandafir și mușcată. Se aplică pe față (exclus zona ochilor). Masca stă până la uscarea completă. Apoi spălați cu apă caldă. Se recomandă a fi făcută o dată pe săptămână.
  3. Uleiuri esențiale recomandate pentru tenul mixt: arbore de ceai cu manuka și kanuka, iasomie, trandafir, ylang-ylang.

 

Tenul matur necesită oxigenare și hidratare intensă. Masajul aromaterapeutic este recomandat pentru stimularea circulației sangvine, îmbunătățirea oxigenării straturilor profunde ale pielii. Se recomandă uleiurile ce stimulează creșterea și dezvoltarea celulelor stem.

  • Uleiuri vegetale care încetinesc îmbătrânirea – avocado, jojoba, germeni de grâu, caise și piersici, nuci.
  • Uleiuri esențiale care încetinesc îmbătrânirea – salvie tămâioasă, mușcată, tămâie, lavandă, neroli, trandafir, ylang-ylang, lemn de trandafir.
  • Ulei aromat pentru tenul matur – 30 ml de ulei de bază cu ulei de mușcată – 4 picături, de trandafir – 3 picături, de tămâie – 3 picături. Masajul cu acest ulei curăță porii în profunzime și stimulează circulația sangvină.

 

  • Pentru păr normal:  lavandă, tămâie, lămâie, rozmarin, cimbru, lemn de trandafir.
  • Pentru păr uscat: ylang-ylang, mușcată, lavandă, portocal, lemn de trandafir.
  • Pentru păr gras: lavandă, lămâie, ienupăr, salvie, cimbru, brad argintiu, trandafir, ylang-ylang, arbore de ceai cu manuka și kanuka.

 

Dacă vrei să înveți cum să aplici uleiurile esențiale în viața de zi cu zi, intră pe https://www.v2.vivasan.ro/, devino membru Vivasan și lasă aromele să te ghideze în viața de zi cu zi!